IBM Şangay'da yeni bir araştırma merkezi açıyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

IBM Çin'deki yatırımlarına devam ediyor. Ucuz iş gücü ve yatırımcılara sağlanan imkânlar büyük firmaları Çin'e doğru yönlendiriyor.

IBM ŞangayIBM geçtiğimiz Pazartesi günü; Şangay'da Çin'deki ikinci araştırma merkezini açtı. IBM bu araştırma merkezinde Web teknolojileri ve bulut programlama üzerine yoğunlaşacak.

Doğu Şangay'ın yeni Pudong bölgesindeki Zhangjiang ileri teknoloji bölgesinde bulunan merkezde 100 tane araştırmacı çalışacak. Uzmanlar bu araştırma merkezinin başka bir amacının da Çin'in güney bölgesinden daha fazla yeteneğin dikkatini çekmek olduğunu belirttiler. IBM'in Bejing kentinde de 10 yıldır hizmet veren ve içinde 200 araştırmacının bulunduğu başka bir araştırma merkezi de mevcut. Şangay'da açılan araştırma merkezinin özelliği ise IBM'in 1998 yılından beri açtığı ilk Ar-Ge yatırımı olması.

IBM Çin'de araştırma merkezi açarak sadece kâr elde edeceği bir yatırım yapmamış aynı zamanda Çin pazarına bağlılığını göstererek ülkedeki geleceğine de vizyon kazandırmış oluyor. IBM'in dışında Microsoft ve Hewlet Packard gibi pek çok lider bilgi teknolojileri şirketi Çin'de tesisler kurarak ucuz ve yetenekli iş gücünden faydalanma yolunu deniyorlar.