HP Yeni Laptoplarına USB 3.0 Port'u yerleştirdi



Ekleyen
Allien
Güncelleme Zamanı
06.01.2010

Modası geçen ve artık kullanıcıları tatmin etmeyen USB 2.0 yerini USB 3.0 teknolojisine bırakıyor

HP Yeni Laptoplarına USB 3.0 Port u yerleştirdi

Hewlett-Packard çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre son çıkan dizüstü bilgisayarlarına USB 3.0 portlarını yerleştireceğinin haberini verdi. Bu şekilde diğer aygıtlar ile veri transferi çok daha hızlı olacak.

Hewlett-Packard EliteBook business dizüstü bilgisayara eklediği 3 adet USB 3.0 ile harici cihazlar ve çevre birimlere bağlanabilecek. Şimdilik sadece EliteBook 8540p ve 8540w serilerinde olacak bu teknoloji çok yakın bir zamanda piyasaya sürülecek.

USB 2.0 teknolojisinin kullanıldığı günümüzde artık yavaş yavaş USB 3.0 teknolojisine yerini bırakacak. USB 3.0 teknolojisi yüksek bant genişliği sayesinde USB 2.0'dan en az 10 kat daha fazla hız sağlayacak. USB 3.0 port'u özellikle harici aygıtlar için yüksek verim almak için tasarlanmış bir teknoloji olduğu için kullanıcılara çok büyük faydaları olacak. 1GB civarında bir veriyi USB 3.0 port'una bağlı flash diske 3.3 saniyede taşıyabileceğiz. Hatırlatalım bu rakam USB 2.0 teknolojisinde 33 saniyeydi...

Son derece önemli olan bu teknoloji önümüzdeki sene daha bir çok dizüstü bilgisayarda bu teknolojinin kullanılması bekleniyor.