HP Yazıcı Kartuşlarında Artık Geri Kazanılmış Plastik Kullanacak



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Haewlett-Packard kullanılmış plastik malzemelerden elde edilen ham maddede ile geri kazanılmış plastikten yazıcı kartuşları üretmeye başladığını açıkladı.

HP Kartuş Geri KazandırmaHP görevlileri yaptıkları açıklamada; bu teknolojiyi sözde deneme döneminde üretimde kullanarak 200 milyondan fazla kartuş ürettiklerini açıkladılar. Ayrıca şirket 2008 yılında bu yeni üretim tekniği sayesinde 500 tondan fazla geri kazanılmış plastiği kartuş üretiminde kullanmayı planladığını açıkladı.

HP üretecekleri kartuşlardaki plastik kullanımının %70'den fazlasını geri kazanılmış maddelerden sağlayacağını açıkladı. Bu geri kazanılmış maddelerin büyük bir bölümünün; şirketin dünya çapında birlikte çalıştığı ortaklarının tüketicilerden toplayacağı kullanılmış kartuşlardan oluşacağı açıklandı.

HP'nin Görüntüleme ve Baskı Grubu'nun yönetim kurulu başkanı Michael Hoffmann; "Orijinal mürekkepli HP yazıcı kartuşlarında geri kazanılmış plastik kullanma teknolojisini geliştirerek Hp ürünlerinin gezegenimizde yaratacağı çevresel etkilere azaltma şansını yakaladık." dedi. "HP'nin geri kazanılmış maddeleri üretim sürecinde kullanmak için yaptığı büyük alt yapı yatırımları bu başarıyı mümkün kıldı ve size bunun başarmayı umduklarımızın sadece başlangıcı olduğunu söyleyebilirim." diyerek konuşmasını bitirdi.