Star Wars: The Old Republic, MMO olarak geliyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Bioware ve LucasArts, yeni bir Star Wars MMO oyunu çıkarmak için el ele veriyorlar...

LucasArts ve BioWare, Star Wars: Old Republic isimli yeni, geniş kitleler halinde oynanan çevrimiçi bilgisayar oyununun geliştirildiğini resmi olarak duyurdular. Oyun, hikâyeye dayalı olacak ve geçmişte büyük yankı uyandırmış olan Star Wars: Knights of the Old Republic ile aynı zaman diliminde geçecek. Star Wars: The Old Republic, BioWare ve LucasArts tarafından geliştiriliyor ve yayınlanıyor.

Star Wars: The Old Republic, Darth Vader ve Luke Skywalker'dan binlerce yıl öncesinde, "Old Republic" ile "Sith Empire" arasındaki savaş patlak verdiği zamanda geçiyor. Oyuncular, oyunu Jedi, Sith ya da diğer klasik Star Wars karakterlerinden biri olarak oynayabilecekler. Diğer geniş kitleler halinde oynanan çevrimiçi (MMO-massively multiplayer online) oyunlara benzer bir şekilde oyuncular kendi kişisel hikayelerini oluşturabilecekler ve kötülüğün ya da iyiliğin tarafında olmayı seçebilecekler. Oyuncular ayrıca düşmanlarına karşı savaşmak ve büyük mücadelelerin üstesinden gelmek için arkadaşları ile ittifaklar kurabilecekler.

Old Republic

LucasArts firmasının başkanı Darrell Rodriguez, Star Wars: Knights of the Old Republic markasını geri getirmek istediklerini söyledi ve şunları ekledi: "Star Wars: Knights of the Old Republic, LucasArts tarihinde en beğenilen Star Wars oyunu ve firmamızın etkileşimli hikaye anlatımı mirasının önemli bir örneğidir. Uzun bir süredir bu markayı etkileyici bir şekilde geri döndürmeyi istiyorduk ve bunun için en iyi ortamın, milyonlarca kişinin bu deneyimi birlikte yaşayabileceği çevrimiçi bir dünya olduğunu hissettik. İlgi çekici bir hikâye ve tam teşekküllü bir çevrimiçi dünya oluşturmak için bizim ile birlikte çalışabilecek kapasitedeki tek oyun geliştiricisinin ise BioWare olduğunu biliyorduk."

Oyun, Star Wars: Knights of the Old Republic'te gerçekleşen olaylardan 300 yıl sonraki süreçte geçiyor. Star Wars zaman cetvelinin bu çağı Darth Vader, Luke Skywalker çağı ile karşılaştırıldığında daha az gün ışına çıkmış görünüyor.

BioWare'in kurucularından ve şirketin Genel Müdürü/CEO'su Dr. Ray Muzyka'ya göre hikaye anlatımı bu MMO oyununu diğerlerinden farklı kılacak. Muzyka; Star Wars: The Old Republic oyununda BioWare'in hikâye anlatımı konusundaki güçlü mirası ile Lucasfilm ve LucasArts'ın muhteşem işlerini bir araya getirdiklerini belirtti.

Star Wars: The Old Republic ile ilgili özelliklerin; oyun anlayışı ve çıkış tarihi gibi detayların ileriki bir tarihte açıklanacağı duyuruldu.