Google'ın Google TV kumarı



Ekleyen
Allien
Güncelleme Zamanı
21.05.2010

İnternet arama motoru devi Google geçtiğimiz günlerde büyük bir risk alarak internet televizyonu olan Web TV projesine başlamıştı. Şimdi de bu projenin karşılığı olarak 70 milyarlık reklam bütçesiyle kendini gösteriyor.

Google ın Google TV kumarı

Daha önce Google TV geliyor başlıklı haberimizde dün gerçekleşecek olan konferansı duyurmuştuk. Bu konferansta çıkış tarihi ve özellikleri gibi ilgi çekici bilgiler açıklandı. İşte Google TV!

Öncelikle Google TV'nin bildiğiniz Web TV olmadığını söylemek lazım. Şirket Intel, Sony gibi şirketlerle anlaşarak gerçek bir televizyon projesi yapmaya çalışıyor. Intelin mikroçipleriyle Sony'nin üstün televizyon teknolojisini birleştiren Google, yıl sonuna kadar projenin piyasaya sunulmasını hedefliyor.

Normal televizyonlar ile neredeyse aynı çalışma prensibine sahip. Bir adet Intel mikroçipine sahip Sony televizyon ve ufak bir arama kutusu. Zaten arama denince Google'ın ne kadar büyük olduğunu söylemeye gerek bile yok. Ayrıca bu kutunun bir diğer özelliğide izlediğiniz şeyleri tek bir tuşla kayıt edebiliyor olması. Bu şekilde kullanıcılar televizyon izlemenin farklı yönlerini de

Chrome OS projesiyle alışılagelmiş işletim sistemi mantığını değiştirmeye çalışan Google şimdi de televizyon alışkanlıklarınızı kökten değiştirecek olan Google TV ile kullanıcılarını farklı bir evrene taşıyor.