İngilizler'in %33'ü iş için kullandıkları e- posta adresini yeni iş aramalarında da kullanıyor.



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

E- posta güvenliği konusunda hizmet veren Proofpoint'in açıklamasına göre İngilizler iş adreslerini başka iş ararken kullanmak konusunda hiç çekingen değiller.

İşyerinde e- posta kullanımıİngiltere'deki ofis çalışanları iş e- posta adreslerini çok değişik amaçlarla kullanıyorlar. Çalışanların %25'i sevgililerini iş e- posta adresi ile terk ederken, şirket adresiyle cinsel içerikli posta paylaşanların oranı %32 olarak gözüküyor. Hem iş hem de özel yaşamlarındaki tatsız haberlerle yüz yüze karşılaşmak yerine işyerine ait e- posta adresiyle paylaşmayı tercih edenlerin oranı ise %25

Proofpoint'in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'dan sorumlu yöneticisi David Stanley araştırma ile ilgili olarak: "e-postanın insanların kötü haberleri birbirlerine ulaştırmak veya sevgililerini terk etmek için öne çıkmış bir metod olmasını sarsıcı buluyorum. Bu bana biraz korkakça gözüktü." derken öte yandan e- posta adreslerini kişisel işleri için kullanan çalışanların buna yönelmesine neden olarak; masabaşında geçirilen uzun saatleri gösteriyor ve işverenleri bu konuda uyarıyor.