Google, arama pazarındaki yerini daha da güçlendiriyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Matematiksel web analizi şirketi Hitwise'a göre Google, Ekim ayında pazarda yakaladığı payı daha da arttırdı. Analize göre Google ABD web aramalarının yüzde 71.7'sinde kullanılmış. Bu rakam bir önceki yılın aynı ayında yüzde 64.5'ti.

Google LiderGoogle, ABD web arama pazarındaki yerini güçlendirmeye Ekim ayında devam etti ve sektördeki öncü kuruluş olarak Yahoo ve Microsoft ile arasındaki farkı biraz daha açtı.

Hitwise şirketinin yaptığı pazar araştırmasına göre, Ekim ayında, ABD'de Google kullanarak arama yapanların sayısının, Eylül ayında yüzde 71.2 ve 2007 yılının Ekim ayında yüzde 64.5'ken, bu yılın ekim ayında yüzde 71.7'ye yükseldiği açıklandı.

Öte yandan Yahoo'nun İnternet aramaları pazarındaki payı da geçen ay yüzde 18.1 ve geçen yılın aynı döneminde yüzde 21.7 olarak ölçülürken, 2008 yılının Ekim ayında yüzde 17.7'ye düştü.

Microsoft'un pazardaki payı da, bu yılın Eylül ayında 5.36 iken Ekim ay itibariyle küçük bir artış yaşayarak yüzde 5.4 oldu. Fakat Microsoft'un pazardaki payı geçen yılın Ekim ayında yüzde 7.4'tü. Yani geçen yıla göre bu yıl Microsoft pazar payında düşüş yaşadı.

Ask.com'daki internet aramaları bir önceki ayda yüzde 3.6 ve geçtiğimiz yılda yüzde 4.8 olarak ölçülmüştü. Bu yılın Ekim ayında bu rakam yüzde 3.5'e düştü.

Hitwise bulgularını, dört haftalık periyotlarda 10 milyon ABD internet kullanıcısından elde ettiği bilgilere dayandırıyor. Microsoft'un arama öğeleri arasında Live.com ve MSN Search var fakat Club.Live.com, araştırmada bu arama birimleri arasına dâhil edilmemiş.

Hitwise'ın yaptığı araştırmaya göre geri kalan diğer 43 arama motorunun, ABD pazarındaki Ekim ayı itibariyle toplam payı yüzde 1.6 oldu.