Google'dan gerçek zamanlı arama yakında geliyor



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
04.03.2010

Google, arama sonuçlarını girilen içerikle aynı anda eşleştirecek arama teknolojisi için çalışmalarını sürdürüyor.

GoogleYaklaşık bir sene önce yine Google tarafından tanıtılan PubSubHubbub'ı hatırlarsınız. PubSubHubbub veya kısa adıyla PuSH'un arama sonuçlarını geleneksel bot taraması yerine ATOM ve RSS'dekine benzer bir protokolle gerçekleştireceği ve Google'ın bu ptrotokolü yeni nesil indeksleme teknolojisine dahil etmeyi planladığı açıklanmıştı.

Dün Santa Clara kentinde gerçekleştirilen Pazarlama Fuarı'nda konuşan Google ürün sorumlusu Dylan Casey PubSubHubbub'ın artık web geliştiricileri tarafından standart şekilde kullanılabilecek düzeye geldiğini açıkladı.

Eğer PuSH hayata geçirilebilirse özellikle haftada ancak bir kez botlar tarafından okunabilen küçük sitelere ait içerik web sitesine girilir girilmez Google tarafından okunup son kullanıcıya ulaştırılabilecek.

Bu sistem bir bakıma içeriği üreten geliştiricinin yeni içerik girdiğini Google'a iletmesi esasına da dayanıyor. Hal böyle olunca Google'ın olası spam dağıtımlarına karşı da bir önlem geliştirmesi gerekecek.

Şu an için uygulamada çeşitli aksaklıklar yaratması muhtemel gözüküyor olsa da; PuSH ile yakın gelecekte kullanıcıların en güncel ve en doğru bilgiyi bulmaları çok daha kolay hale gelecek.