Google Android'de Kötü Niyetli Yazılım Tehlikesi



Ekleyen
baktas
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Google'ın yeni mobil işletim sistemi Android güvenlik uzmanlarına göre güvenlik tehditlerine sebep olabilecek açıklar taşıyor.


Symantec güvenlik şirketinin ileri gelenleri, Google Android işletim sistemindeki açıkların kullanıcıların kötü niyetli yazılımlara maruz kalmasına sebep olabileceğini belirtiliyor. Symantec tehdit araştırma görevlisi Candid Wuest, Andorid'in açıklarının kullanıcıları aynı 900'lü hat benzeri pahalı konuşma ücretlerine sahip özel numaralara yönlendirebileceğini belirtti. Google, Android'in Yazılım Geliştirme Sürümü'nü (SDK) bu yılın başlarında çıkararak; bilgisayar programcılarının Anroid platformu için, işletim sistemi ile tam uyum sağlayacak şekilde kendi programlarını yazmalarını olanak vermişti.



Google Android


Symnatec'in geçtiğimiz hafta düzenlediği the Symantec Vision - ManageFusion EMEA 08 adlı konferansta söz alan Wuest: "Google Android açık kaynak kodlu bir proje ve zorlukların yaşanması da bunun getirdiği doğal bir süreç. Eğer birileri işletim sisteminin kaynak kodlarına ulaşabiliyorsa, o zaman kimse bilgisayar korsanlarını her mesaj gönderdiğinizde arka planda pahalı özel numaralara mesaj gönderen kötü niyetli yazılımlar geliştirme konusunda durduramaz." diyerek tehdidin sınırlarını çizdi.


Symantec CEO'su Enrique Salem Londra'da yaptığı bir konuşmada işletim sisteminin açık kaynak kodlu oluşunun kullanıcılar için yeni tehditler oluşturabileceğini belirtti.