Facebook güncelleştirmesinde güvenlik hatası



Ekleyen
cetin
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Sophos güvenlik şirketi bir güvenlik hatası nedeniyle yeni Facebook profil tasarımının görücüye çıkışının önemli bir soruna neden olduğunu açıkladı.

FacebookSophos, yaptığı açıklamada Facebook'un üye bilgilerinin gizlilik ayarlarını yeni tasarımda görmezden gelindiğini duyurdu. Böylece kullanıcıların üye bilgileri diğer kullanıcılar tarafından görülebilir hale geldi. Şirket bu durumun kimlik hırsızlığı için elverişli bir ortam oluşturduğu uyarısında bulundu.


Bu hafta içinde 80 milyon aktif Facebook kullanıcısının tamamının doğum tarihi bilgileri ifşa edildi. Hem de pek çok kullanıcının bu bilgileri gizlemesine rağmen...

Sophos firmasında kıdemli teknoloji danışmanı olan Graham Cluley açıklamasında yeni site tasarımının beta testleri sırasındaki bir güvenlik hatası ile kullanıcıların doğum tarihi bilgilerinin açığa çıktığını söyledi.

Cluley, bu bilgileri, gizlilik ayarlarının doğru bir şekilde yapılandırmış üyelerin profillerinde görünce şoke olduğunu söyledi ve böylesine bilgilerin kimlik hırsızları için ne denli değerli olduğunu belirtti. Cluley, Facebook'u bu sorunu görür görmez uyardığını ve şu an için sorunun halledildiğini söyledi.

Cluley ayrıca "Facebook'un bu sorunu düzeltmesi güzel fakat gelecekte böyle bir hatanın tekrar etmeyeceği konusunda teminat verebilirler mi?" diye sordu ve "Facebook kullanıcılarına tavsiyem; doğum tarihinizi görülmeyecek şekilde ayarlamış olsanız bile böyle büyük bir hatanın tekrar etme durumuna karşı doğum tarihinizi uydurma bir tarih ile değiştirin." diyerek kullanıcıları dikkatli olmaya çağırdı.