Garmin ve Asus ortaklığının ilk akıllı telefonları



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Nuvifone M20 ve G60, konuma bağlı hizmetlerle oldukça ilgi çekeceğe benziyor.

Garmin ve Asus ortaklığının ilk akıllı telefonlarıGarmin ve Asus, bu hafta Barselona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi (Mobile World Congress)'nde, ortak girişimin çatısı altında üretecekleri ilk mobil cihazları tanıttılar.

Nuvifone M20 ve Nuvifone G60, GPS yoluyla konuma bağlı hizmetler sunmak için Garmin'in navigasyon yazılımını kullanıyorlar. Bu yazılım sayesinde; ilgi alanları, arkadaşların evleri ve trafiğe takılmamak için seçilebilecek en iyi rota gibi çeşitli bilgiler sunabilen bu cihazlar aynı zamanda Garmin tarafından geliştirilmiş haritaları da içerecek. Bu gelişmiş haritalar sayesinde sinema saatleri, en yakındaki restoranlar gibi yerel bilgilere de erişilebilecek.

Cihazların en ilginç özelliklerinden biri ise çekilen fotoğrafları jeolojik olarak etiketleme. Daha açık bir ifadeyle; Nuvifone'un kamerası ile çekilen fotoğraflar; tarih, zaman ve konum gibi bilgilerle otomatik olarak etiketleniyor.

Nuvifone M20'nin 2,8 inç büyüklüğünde 480x640 piksel çözünürlüğe sahip bir dokunmatik ekranı bulunuyor.3 Megapiksel destekli kamerası, fotoğraf çekmenin yanında video kaydı da yapabiliyor. İşletim Sistemi olarak Windows Mobile 6.1 Professional platformu kullanıyor ve bu platformun getirilerinden biri olan Office Mobile ( Outlook, Excel,Power Point ve Word ) paketi de bu cihazda standart olarak bulunuyor.

M20'nin kablosuz bağlantı teknolojileri arasında, Tri-band GSM, 3G,HSDPA ve Wi-Fi (kablosuz bağlantı) teknolojileri bulunuyor.

Müzik, resim ve video ve diğer veriler için 4GB veya 8GB'lık flash belleklere sahip olarak satılacak M20'leri önümüzdeki aylarda raflarda görebileceğiz.

Nuvifone G60'da 3.5 inçlik ve 272x480 piksel çözünürlüğünde bir ekran bulunuyor ve işletim sistemi olarak ise Linux tabanlı bir platform kullanılıyor. G60, ayrıca 4GB'lık bir flash belleğe ve kardeşinde olduğu gibi 3 Megapiksel fotoğraf çekebilen kameraya sahip.