Corei7'de voltaj kısıtlaması yok



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Şu ana kadar duyduğumuz her şeye rağmen, Intel, Corei7 işlemcilerinde ya da bellekte bir voltaj kısıtlamasına gitmiyor gibi gözüküyor...

Bazı devrelerin bellekte 2.2 ya da hatta 2.4V gibi yüksek voltajlara çıktığıyla ilgili raporlar okuduk, bu yüzden DDR3'lü belleği bulunan yüksek performanslı bilgisayarlara sahipseniz endişe etmenizi gerektirecek bir şey yok.

Corei7Üstelik daha da önemlisi, Corei7 işlemciler için 1.65 voltluk sınırlamalar, bir güvenlik önlemi olarak gözüküyor. Çünkü işlemciler bu voltaj değerinin üstüne çıkarsanız hemen bozulmuyor fakat işlemcinin ömrü kısalıyor. Intel, hangi voltajda işlemci ömrünün çok kısaldığını gerçekten de bilmiyor. 1.65 voltluk limit, insanların işlemcilerini yakmamaları için güvenli bir sınır. Turbo Boost, işlemci voltajını arttırmaz. Bu yüzden ortalama bir hız aşırtmacının işlemcinin voltajını ayarlaması için bir gereklilik gözükmüyor ve bu sadece ekstrem hız aşırtmacılar tarafından yapılması beklenen bir ayar olarak kabul ediliyor. Aynı zamanda görüştüğümüz Intel yetkililerinin de, Corei7 işlemcilerinin hız aşırtma sonuçlarından oldukça memnun olduğunu gördük.

Bu yeni işlemciyi satın alabilmek ve tam olarak yakmak için hala 1 ayın geçmesi gerekiyor fakat çoğu insanın böyle bir sorunla karşılaşmayacağına dair içimizde bir his var, özellikle işlemci ile bellek voltajı arasında bir ilişki olmaması nedeniyle. Bu da herhalde, sistemlerini çıkacak bu işlemciyle yükseltmek isteyenleri memnun edecektir.