İnternet yoksa Assasin's Creed II de yok



Ekleyen
meddah
Güncelleme Zamanı
18.02.2010

Ubisoft bir süre sonra piyasaya süreceği yeni oyunlarında kullanmaya hazırlandığı yeni kopya koruma sistemi ile bir kez daha PC oyunculuğunun tadını kaçırmayı planlıyor.

Daha önce katılığı ve hatalarıyla tanınan StarForce kopya koruma sistemine verdiği destekle hatırladığımız Ubisoft, meşhur kopya koruma sisteminin sorunları ayyuka çıkınca oyunlarında kullanmayı bırakmıştı.

Geçen süre boyunca diğer dağıtıcılar gibi çoğunlukla Securom kopya koruma sistemini kullanan UbiSoft geçtiğimiz günlerde artık kendi geliştirdiği kopya koruma sistemini kullanacağını duyurdu.

İnternet yoksa Assasin\ s Creed II\ de yok
Assasin's Creed II

Sistem esas olarak Steam ve Securom çevrimiçi kontrol gibi oyuna erişimin internet üzerinde kontrol edilmesine dayanıyor. Ancak UbiSoft diğer sistemlerde bulunan çevrimdışı özelliğini kendi ürettiği sisteme dahil etmemiş. Yani bir oyunu tek oyunculu modda oynamak isteseniz dahi sürekli internete bağlı bulunmanız gerekiyor.

Peki oyunu oynarken UbiSoft'un sunucuları ile bağlantınız kesilirse ne olacak? UbiSoft'un yeni sistemi bu durumda dostane bir yaklaşım sergilemiyor. Sistem sizi internet bağlantınızın kesildiğine dair uyarıp oyundan çıkarıyor. Bu noktada en son kayıt noktanızdan sonra yaptığınız her şey uçup gidiyor. Sistem ayrıca kayıtlarınızı da çevirmiçi olarak UbiSoft sunucularında saklıyor.

İnternet bağlantınız mükemmel olsa bile (ki bırakın Türkiye'de, dünyada bu neredeyse imkansıza yakın), UbiSoft'un kontrol sunucularında yaşayacağı bir problem oyun oynamanızı imkansız kılmaya yeterli.

Sistemin ilk olarak önümüzdeki günlerde yayınlanacak Assasin's Creed II ve Settlers 7'de kullanılacak. Şimdilik UbiSoft'un yeni kopya koruma sistemi ile getirdiği katı kurallar korsanları engellemekten çok para verip oyunu alan oyuncuların başını ağrıtacakmış gibi görünüyor. StarFoce'u mumla arayacağımız günleri de mi göreceğiz acaba?