Microsoft'tan Bulut Programlama işletim sistemi



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Microsoft, "Windows Cloud" isimli yeni bir işletim sistemi çıkarmaya hazırlamıyor. Windows Cloud, özellikle programcılar için hazırlanmış, web uygulamaları geliştirmeye yarayan bir işletim sistemi.

Windows CloudMicrosoft CEO'su Steve Ballmer şirketin "Windows Cloud" kod adını taşıyan yeni bir işletim sistemi çıkaracağını duyurdu. Windows 7'ye ne oldu gibi çıkarımlara varmadan önce; Windows Cloud'un programcıların Web tabanlı yazılımlar geliştirmeleri için verilerini saklayacakları "bulut" adı verilen çok katmanlı bir platform olduğunu belirtelim. Yani bilgisayar programcısı değilseniz; bu XP veya Vista gibi bilgisayarınıza kurup faydalanabileceğiniz bir işletim sistemi değil.

Peki, Microsoft bulut programlama işletim sistemi (Windows Cloud) ne amaçlı kullanılacak? Kod adıyla Microsoft Cloud bulut programlama yapmak isteyen bilgisayar programcıları için geliştirilmiş bir uygulama. Programcılar; Gmail, Hotmail, Zoho Office ya da Windows Live Maps tarzı Web üzerinden işleyen uygulamaları Windows Cloud kullanarak daha verimli bir şekilde geliştirebilecek. Windows Cloud'un çıkmasıyla bu gibi Web tabanlı işleyen uygulamaların sayısında büyük oranda artış bekleniyor. Fakat işletim sistemi ya da altyapısı konusunda daha fazla bilgi olmadığı için sistemli çıkarımlarda bulunmak zor.

Microsoft yetkilileri, bulut programlama işletim sistemi "Windows Cloud" hakkında, şirketin bu ay Los Angeles'da gerçekleştireceği Profesyonel Program Geliştiricileri Konferans'ında detaylı açıklamalarda bulunacaklarını belirttiler.