Çinli doktorlar, İnternet bağımlılığının belirtilerini açıkladılar...



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

İnternet'te altı saatten fazla zaman geçirmenin adı "İnternet Bağımlılığı"...

Web bağımlılığıİnternet bağımlılığı, dünyanın en büyük İnternet pazarında gittikçe artıyor ve artık Çinli doktorlar bu bağımlılığı resmi olarak bir hastalık olarak tanımlıyorlar.

Çinli doktorlar tarafından İnternet'te günde altı saat ya da daha fazla zaman geçiren ve uyumakta ya da bir şeye yoğunlaşmada güçlük çekme, İnternete bağlanma arzusu, sinirlilik ve ruhsal veya fiziksel acı belirtilerinden en az birini taşıyan kullanıcıların, bağımlı tanımına uydukları açıklandı.

İnternet'te uzun saatler geçirmek, Pekin'de İnternet bağımlılığı için 2005 yılında bir klinik açılmasından beri, Çin toplumunda bir problem olarak görülüyor. Bu klinik, madde bağımlıları gibi bağımlılık belirtileri gösteren İnternet bağımlılarını kabul etmeye başladı.

Çin, ayrıca, günlük yaşamlarını değiştirerek, bağımlıların alışkanlıklarından kurtulmalarına yardımcı olmak için tasarlanmış "acemi birlikleri"ne de sahip.
Xinhua Haber Ajansı haberinde, Çin'in 253 milyon kullanıcısının yaklaşık yüzde 10'unun İnternet bağımlılığı belirtilerini bir şekilde gösterdiği ve bu kişilerin yüzde 70'inin genç erkekler olduğu belirtildi.