Çalınan Facebook hesap bilgilerinin her birinin 89 cent gibi bir paraya el değiştirdiğini ve bu bilgileri satın alan siber suçlular ise, bu hesapları kullanarak video ve müzik sitelerinin linklerini içeren spam mesaj yapıyorlar.
Bu linklere şüphe duymadan tıklayan web kullanıcıları, zararlı dosyalar içeren sitelere yönlendiriliyorlar. Daha sonra bu sitelerden dosya indirmek için teşvik ediliyorlar. Bu dosyalar, indirildiklerinde kullanıcıların bilgisayarlarına virus,trojan gibi çeşitli zararlı yazılımlar bulaştırıyor. Kullanıcıların bilgisayarlarına yerleşen bu yazılımlar, online banka hesaplarının şifreleri gibi çok önemli bilgileri çalıyor.
Trend Micro, ayrıca Eylül ayından bu yana kişisel bilgilerin çalınmasını hedefleyen internet saldırılarının sayısında beş kat artış olduğunu belirtiyor.
Trend Micro'nun deneyimli güvenlik danışmanı Rik Ferguson, "Sosyal ağ sitelerine çok fazla kişisel bilgi giriyoruz. Bu kişisel bilgiler, çok sayıda siber suçlunun ilgisini çekiyor ve iştahını kabartıyor. İster Facebook'a girmek için isterseniz alışveriş yapmak için internete bağlanın, ama bilgisayar korsancılığında ve kimlik hırsızlığı sayılarında önemli derecede artış olduğunu bilmek ve ona göre daha dikkatli davranmak gerekiyor." dedi.