Apple, Microsoft'un 10 yıl gerisinde



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
30.04.2012

Eugene Kaspersky'dan Apple'a: Microsoft'un dünyasına hoş geldin.

Apple, Microsoft un 10 yıl gerisinde

Antivirüs ve güvenlik yazılımları geliştiren Kaspersky firmasının kurucusu ve CEO'su Eugene Kaspersky, yakın zamanda Mac sistemlerini tehdit eden Flashback/Flashfake zararlı yazılım tehlikesinin sadece bir başlangıç olduğunu belirtiyor. Güvenlik bakımından Apple'ın Microsoft'tan 10 yıl geride olduğunu belirten Kaspersky Apple'ın zararlı yazılımlara karşı tutumunu değiştirmesi gerektiğini söylüyor:

"Yıllardır Mac ve Windows'un güvenlik açısından pek farklı olmadığını söylüyordum. Her zaman Mac'e yönelik bir zararlı yazılım geliştirmek mümkündü ama bu sefer durum biraz farklı. Örneğin son yaşanan tehditte zararlı yazılım sisteme yüklenmek için soru soruyor, açıklardan faydalanıyor ve herhangi bir uyarı vermeden kullanıcı moduna geçebiliyor."

Kaspersky aynı zamanda Mac'e yönelik her geçen gün daha çok birüs, malware vb. zararlı yazılım tespit ettiklerine de işaret ediyor. Bu artış özellikle Mac sistemlerinin satışının artmasıyla doğru orantılı gözüküyor.

"Apple artık Microsoft'un 10 yıldır mücadele ettiği dünyaya adım atıyor. Saldırıların daha da artacağını düşünüyoruz çünkü siber suçlular başarılı saldırılarla deneyim kazanıyorlar."

Kaspersky bu yüzden Apple'ın güvenlik açıklarına oldukça yavaş müdahale etme lüksünün kalmadığını belirtiyor.

"Yakında Microsoft'un 10- 12 yıl önce yaşadığı sorunlarla yüzleşeceklerini anlayacaklar. Güncelleme döngülerini değiştirmeleri ve güvenliğe daha çok yatırım yapmaları gerekecek."