Apple 2008 Yılında 10 Milyon iPod Sattı



Ekleyen
baktas
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Apple haber portalı Macobserver'ın yaptığı açıklamaya göre; yeni tamamlanan IMEI (donanım seri numarası) istatistikleri raporu, şirketin 2008 yılında 10 milyon adet iPhone satarak, Apple CEO'su Steve Jobs'un hedefini de aştığını belirtiyor. Macobserver'ın Apple Finans Yönetimi bölümü ayrıca geçen ayki toplam cep telefonu satışlarının dokuzda birini, ayın sonunda çıkmasına rağmen, iPhone 3G'nin oluşturduğu belirttiler.

Apple 2008 Yılında 10 Milyon iPod Sattı

Steve Jobs iPhone 3G piyasaya sürüldükten sonra yaptığı ilk basın toplantısında; Çıkıştan sonra ki ilk haftasında 1 milyon adet iPhone 3G cihazı sattıklarını ve kullanıcıların Apple Store Web sitesinden 3 gün içinde 10 milyon adet program indirdiğini belirtti. Jobs, "Program geliştiricilerimiz harika işler çıkardılar ve Apple Store'da kullanıcıların doğrudan iPhone'larından program yükleyebilecekleri şekilde yapılandırıldı." diyerek birinci nesil iPhone'ların ancak 74 gün sonunda 1 milyon adetlik satış rakamına ulaştıklarını bu durumun da iPhone 3G'nin yeni bir Apple fenomenine dönüşmesi yolunda ki ilk adımlar olduğu ekledi.

Apple Store sitesinde şu anda indirilmeye hazır 800 tane uygulama bulunuyor ve bunlardan 200 tanesi de ücretsiz. iPhone 3G'nin piyasaya çıktığı gün Apple Store'da 550 iPhone uygulaması olduğunu söylersek, sanırım Apple'ın program geliştiricilerin ne kadar kararlı olduğunu anlayabilirsiniz. Steve Jobsûn yönetimi, Apple'ın farklı kategorilerden oluşan ürün gamında yalnızca yenilikçi ürünlerle değil, marka kültürü ve satış sonrası destek konusunda da diğer markalara örnek olmayı sürdürecek gibi görünüyor.