Apple, iPhone'nun aşırı ısınmasıyla ilgili şikayetlere cevap verdi



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
13.01.2010

Apple, iPhone kullanıcılarının -özellikle de yeni Apple iPhone 3GS sahibi olanların- cihazlarının çabuk ısınmasıyla ilgili şikayetlerine kendi internet sitesine koyduğu bir talimatnameyle dolaylı yoldan cevap vermiş oldu.

iPhone 3GSŞirketin yaptığı açıklamaya göre eğer iPhone'un çalıştırıldığı ortamda bulunan sıcaklık olması gerekenden daha fazla ise cihaz; şarz olmayı kesebilir, ekranı kararabilir, sinyal alışı zayıflayabilir veya kullanıcılar "Kullanmadan önce iPhone'un soğumasını beklemelisiniz" (iPhone needs to cool down before you can use it) uyarısıyla karşılaşabilirler.

Apple, iPhone kullanıcılarının karşılaşmaları muhtemel ısı problemiyle ilgili alınabilecek bazı önlemleri ise şöyle sıralıyor:Apple ısı uyarısı

"iPhone 3G ve iPhone 3GS'i sıcaklığın en düşük -20 ve en yüksek 45 (C) derece olduğu ortamlarda muhafaza edin. Cihazı park edilmiş araç içinde bırakmayın çünkü park halindeki bir araçta sıcaklık bu değerleri aşabilir."

"iPhone 3G ve iPhone 3GS'i sıcaklığın 0 ile 35 (C) derece olduğu ortamlarda çaıştırın. Cihazların bu değerler dışında kullanılması batarya ömürlerinin kısalmasına veya cihazın geçici olarak kapanıp hizmet verememesine neden olabilir."

Aşırı ısınma problemine karşı alınabilecek önlemleri kullanıcılarıyla paylaşan Apple, iPhone 3G ve iPhone 3GS'in başta uluslararası geçerliliği olan IEC 60950- 1 sayılı "Bilişim Teknolojisi Cihazları Ekipmanı Güvenliği" yönetmeliği olmak üzere diğer tüm güvenlik standartlarına da uygun olduğunu belirtiyor.