Yaması yapılmamış Microsoft sunucu sistemlerine solucan saldırısı yapılıyor



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

IT güvenlik sektörü, kötü niyetli yazılımların internet'te başıboş bir şekilde dolaşmasından ötürü Windows kullanıcılarını; son çıkan Windows güvenlik yamasını yaparak olası bir sunucu güvenlik hatasını olabildiğince çabuk bir şekilde onarmaları gerektiği konusunda uyarıyor.

Yaması yapılmamış Microsoft sunucu sistemlerine solucan saldırısı yapılıyorMicrosoft, geçen hafta düzenli olarak çıkardığı yamalardan ayrı olarak, konusu geçen savunma zaafını ortadan kaldırmak için bir yama yayımladı ve şu anda bu savunma zaafından istifade etmeye kalkışan Trojan saldırılarının izini sürmeye çalışıyor.

Microsoft'tan yapılan açıklamada güvenlik zaafından oluşan bu kusurun, Windows Vista işletim sistemi Windows XP'den daha güvenli olmasına rağmen, tüm Windows sürümlerini tehdit ettiği söylendi.

Güvenlik firmaları artık İnternet'te, Windows sürümlerinin bu zaafından istifade etmeye çalışan Gimmiv.A solucanının izini sürmeye başladı.

IT güvenlik firması Sunbelt Software'in başkanı olan Alex Eckelberry, sorunla ilgili olarak: "Bu, gerçekten son birkaç yıldaki en büyük canavarlardan biri. Araştırmacılar, önümüzdeki birkaç gün, gecelerini gündüzlerine katarak gerçek sorunun ne olduğunu anlamaya çalışacaklar ve umarım sorunun ne olduğu em kısa zamanda anlaşılır. Aksi takdirde daha büyük problemlerle karşılaşabiliriz." şeklinde bir açıklama yaptı.