Windows XP Satışları 2010 Yılına Kadar Devam Edecek



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Microsoft perakende satışının durduracağını aylar öncesinden ilan ettiği Microsoft Windows XP işletim sisteminin toptan satışlarına; düşük fiyatlı bilgisayarlar için 2010 yılına kadar devam edeceğini açıkladı.

Windows XP Satışları 2010 Yılına Kadar Devam Edecek

Microsoft'un bu kararı almasında birlikte çalıştığı donanım üreticilerinin etkisi olduğu tahmin ediliyor. Düşük fiyatları ve uzun pil ömürleriyle öne çıkan Asus Eec PC gibi netbook'lar, gelişmekte olan ülkelerde eğitim alanında kullanılıyor. Microsoft yetkilileri gelen talepler karşısında bu yeni bilgisayar sınıfında kullanıcıların Windows platformunun kolay kullanımından, yüksek uyumluluğundan ve aşinalığından faydalanabilmeleri için XP Home Edition işletim sisteminin satışına 2010 yılına kadar devam etme kararı aldıklarını açıkladı.

Donanım yönünden daha az sistem kaynağına sahip bu masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda Windows XP işletim sistemi kullanılması, kullanışlılık ve performans göz önüne alındığında Vista'ya göre çok daha uygun bir seçim oluyor. Fakat Microsoft'un bu kararı almasının ardında, bu pazarı ücretsiz dağıtılan Linux sürümlerine bırakmak istememesi olduğu tahmin ediliyor. Microsoft yetkilileri daha önce yaptıkları bir basın toplantısında perakende Microsoft XP satışlarını 2008 Haziran ayında durduracaklarını açıklamışlardı.

Windows XP Satışları 2010 Yılına Kadar Devam EdecekKonu hakkında açıklamalarda bulunan Microsoft Türkiye Windows Ürün Müdürü Alper Mestçi ise mevcut Windows XP işletim sistemi kullanıcılarının; güvenlik güncelleştirmeleri gibi teknik destek hizmetlerini almaya devam edeceğini belirtti. Mestçi, ""Yakın zamanda Windows XP için çıkardığımız Service Pack 3 sürümü, bu desteğin süreceğinin göstergesi olmakla birlikte, yine Windows XP için Nisan 2014 tarihine kadar güvenlik ve diğer önemli güncellemeleri sunmaya devam edeceğiz." diyerek Microsoft'un mevcut XP kullanıcılarını 2014 yılına kadar potansiyel siber saldırılardan koruyacağını kaydetti.