Windows 7 Netbook'lara da ulaşacak



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Microsoft'un, son aylarda Netbook ile ilgili pazar payı artıyor fakat bu, Windows Vista'ya nazaran, daha çok şirketin bir önceki işletim sistemi Windows XP ile gerçekleşmiş durumda.

NetbookKüçük, ucuz diz üstü bilgisayarlara olan eğilim, Microsoft'u pek etkilemedi. Önümüzdeki hafta düzenlenecek Profesyonel Yazılım Geliştiricileri Konferansı'nda konu Windows 7'ye geldiğinde, Microsoft'un ucuz ve düşük kaliteli diz üstü bilgisayarlar da dâhil her türlü diz üstü bilgisayarda çalışacak bir işletim sisteminden bahsetmeleri bekleniyor.

Bu, konferansta ele alınması beklenen birçok konudan sadece biri. Profesyonel Yazılım Geliştiricileri Konferansı, önümüzdeki hafta Los Angeles'in merkezinde yapılacak. Biz de, buradan gelecek haberleri en güncel bir şekilde sizinle paylaşacağız.

Önümüzdeki hafta yapılacak konferansta Windows konuşmasının, ikinci gün olan Salı günü yapılacağı tahmin ediliyor fakat açılış konuşmasının "Windows Cloud" ya da "Windows Strata" isimli (veya şirket, bulut tabanlı (cloud-based) işletim sistemlerine ne ad verecekse) bulut tabanlı işletim sistemleri konularına yoğunlaşacağı tahmin ediliyor. Steve Ballmer, Profesyonel Yazılım Geliştiricileri Konferansı'na kadar, Microsoft'un bir markaya sahip olacağından bahsetse de Cuma günü yaptığımız aramalardan Windows Cloud ya da Windows Strata adına herhangi bir şey bulamadık.

İkinci günde ayrıca Office'in bir sonraki sürümü olan, Office 14 ile ilgili bir konuşma da olacak. Şirket yetkililerinin, yeni Office'in bir Web tarayıcının içinde Ballmerçalıştırılabilmesi gibi bazı özelliklerini tanıtacağı ile ilgili söylentiler İnternet'te şu an çok popüler.

Netbook'lar, Microsoft'un rekabetçi olmasını gerektiren çok kritik bir sektör. Netbook sektörü, pazarın bütünüyle büyümesinden çok daha hızlı bir şekilde büyüyor. Bu sektör ayrıca, Linux'un Microsoft ile önemli bir şekilde rekabet ettiği ilk masaüstü pazarı dilimi.

Netbook'ların ilk modellerinin çoğunun Linux için yapılmasından sonra, Microsoft flash-tabanlı bellekte çalışan XP sürümleriyle karşı atağa geçti.Bazı Netbook'ların klasik sabit disklerle gelmesi nedeniyle HP'nin 2133 gibi bazı Vista modelleri de beklenmedik anda piyasaya çıkmaya başladı.

Microsoft, konferans öncesinde Windows 7 ile ilgili yorum yapmayı reddetti. Şirket yetkilileri, Microsoft'un ürünün ana hatlarını detaylı bir şekilde anlatacağını ve katılımcılara işletim sisteminin bir beta öncesi sürümünü vereceğini söyledi.