Webroot'un yeni paketi ev bilgisayarlarını korumaya ant etmiş



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Tüketici, şirket ve SME pazarları için güvenlik sağlayan Webroot şirketi, tüketicilerin ev bilgisayarlarını kötü niyetli yazılımlardan ve bilgisayar korsanlarından korumak, ayrıca İnternet üzerinde oluşan veri kayıplarını önlemek amaçlı hazırladığı Webroot Security Essentials adında yeni bir güvenlik yazılımı tanıttı.

Webroot Internet SecurityWebroot Internet Security Essentials, anti virüs, anti spyware, iki yönlü güvenlik duvarı, disk temizleme, yerel ve çevrimiçi dosya yedekleme teknolojilerine sahip. Her kopya, üç bilgisayarı koruyor.

Webroot'taki masaüstü işletme biriminin genel müdürü ve Webroot'un yardımcı başkanı, Paul Lipman: "Ev bilgisayarı kullanıcıları, artan oranda karmaşık tehditlere maruz kalıyor. Bu tehditlerden hem bilgisayarları hem de dijital dosyaları etkileniyor. Webroot Internet Security Essentials, hem bir bilgisayarı hem de bilgisayarda bulunan kişisel dosyaları, bilgisayarı yavaşlatmadan koruyacak, önemli bileşenlere sahip." diyerek yeni yazılımlarına ne derece güvendiğini ortaya koydu.

Yeni güvenlik yazılımının yanında Webroot şirketi, AntiSpyware ve Webroot Spy Sweeper ürünleri ile birlikte Webroot AntiVirus'ün 6.0 sürümünü de çıkarttı. Yeni sürümler, dijital fotoğrafları ve diğer değerli dosyaları korumak için, çevrimiçi dosya yedeklemesi içerecek. Şirket, mevcut müşterilerinin yeni sürümü ücretsiz olarak edinebileceklerini söyledi.

Lipman: "Müşterilerimiz, bilgisayarlarında bulunan dijital fotoğraflar ve diğer paha biçilemez dosyalar konusunda endişelendiklerini ve bu dosya ve resimlerin korunduklarından emin olmak istediklerini bize söylediler. Hem Anti Spyware'li Webroot AntiVirus'e hem de Webroot Spy Sweeper'a eklenen çevrimiçi yedekleme özelliği, bu korumayı mümkün kıldı." sözleriyle bu çevrimiçi yedekleme özelliğinin de altını çizdi.

Anti Spyware'li Webroot AntiVirus, Sophos tarafından destekleniyor. Spy Sweeper, Spyware programlarını tespit ediyor, engelliyor ve bilgisayarınızdan Spy Sweepersiliyor. Her iki program da Windows Vista, Vista SP1 ya da XP SP1, SP2, SP3 ile uyumlu. Bu programlar, 300 MHz işlemci, 100 MB sabit disk alanı, 256 MB RAM (ön bellek) ve Webroot Web sayfasına bağlanmak için Internet Explorer 5.5 ya da daha üstü veya Firefox 2.0 ya da daha üstü sistem kaynaklarına gereksinim duyuyor.

Tüm üç yeni ürün, ücretsiz, çevrimiçi yedekleme alanı atama özelliği; otomatik dosya yedeklemelerini çevrimiçi planlama becerisi; oyun oynarken ya da film seyrederken, rahatsız edilmeden koruma sağlayan oyuncu modu (gamer mode), erken-yanıt (early response) ağı ve en son çıkan tehditlere karşı korumak için, otomatik güvenlik güncellemeleri gibi özelliklerle geliyor.

Webroot Internet Security Essentials, Anti Spyware'li Webroot AntiVirus ve Webroot Spy Sweeper yazılımları, 2008 yılının Kasım ayında sırasıyla 39.95 Sterlin, 24.95 Sterlin ve 19.95 Sterlin fiyatlarla satışa çıkacak.