Twitter, büyümeye devam ediyor



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
29.09.2010

Facebook'tan sonra adından en çok söz ettiren sosyal ağ Twitter, MySpace'dan daha çok ziyaretçi almaya başladı.

Twitter, büyümeye devam ediyorFacebook'tan ve Twitter'dan önce sosyal ağ olarak tanıdığımız bir MySpace vardı. O zamanlar sosyal ağ terimi de kullanılmıyordu. Facebook'un ortaya çıkmasıyla her şey değişti. Facebook'un MySpace geçip sadece sosyal ağ pazarını ezici bir üstünlükle eline aldı. Daha sonra Twitter sahneye çıktı.

Micro-blogging sitesi olan Twitter, karakter kısıtlaması ile insanları kısa mesajlar yayımlamaya teşvik etti. Twitter giderek büyüyerek sonunda bir dönemin devi MySpace'i de geride bıraktı. Henüz aralarındaki fark fazla değil. Twitter aylık tekil ziyaretçi sayısını 96 milyona çıkartırken MySpace'in ki 95 milyona geriledi.

Açıklanan rakamlara göre Twitter geçen seneye göre %76 büyürken MySpace %17 küçüldü. Tabii ki iki sitede 598 milyon aylık tekil ziyaretçi alan Facebook'a oranla oldukça küçükler. Hatta Facebook'un en popüler oyunu Farmville'in Twitter'dan fazla kullanıcısı var. Facebook'tan sonra ikinci en popüler sosyal ağ olan Windows Live'ın aylık tekil ziyaretçi sayısı 140 milyon kişi ki o da Facebook'tan oldukça uzak.

Twitter yakın tarihte ara yüzünde yapacağı yenilikleri tanıttı. Resim ve videolara kolay ve hızlı erişim sağlayacak bu arayüz ile sitenin popülaritesinin çok daha fazla artması bekleniyor.