Torrentreactor köyüne hoşgeldiniz!



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
09.08.2010

Popüler torrent sitelerinden Torrentreactor.net artık kendi köyüne sahip.

Torrentreactor köyüne hoşgeldiniz!

En popüler torrent sitelerinden biri olan Torrentreactor.net Rusya'nın Tomsk bölgesinde Gar isimli bir köyü satın aldı ve adını "Torrentreactor" olarak değiştirdi. En azından sitesinden aktardığı bilgi bu.

Torrentreactor'un açıklmasının gerçek olup olmadığı henüz belli değil. Konu ilk olarak haber yapan TorrentFreak, Tomsk'dan yetkililerle görüşmeye çalıştıklarını ama henüz bir cevap alamadıklarını belirtiyorlar. Torrent siteleri sıklıkla şakalar yapıp kullanıcıları kandırırlar bu yüzden Torrentreactor.net sitesinin iddiasına inanmak biraz güç.

Sitelerinde yayımladıkları fotoğrafta bir köyün dışında Kril alfabesi ile Torrentreactor yazıyor ama ismi yeni değişmiş olması gereken bir yer için tabela ve yazı biraz fazla yıpranmış gibi gözüküyor. Resmin Photoshop programı ile düzenlenmiş olması büyük bir olasılık. Gene de Torrentreactor.net yaptığı açıklamada oldukça ciddi bir biçimde köye dair detaylar veriyor.

Köyde 214 kişi yaşıyor ve köyün ekonomisi yakındaki şehirlere yapılan sebze satışına dayanıyor. Tüm köyde sade üç bilgisayar bulunuyor: Biri yönetim binasında, diğer ikisi de okulda... Ancak bunlardan sadece bir tanesinin internet bağlantısı (çevirmeli bağlantı yani dial-up) bulunuyor.
Torrentreactor köyü 4.5 milyon rubleye yani 224,570 bin TL'ye satın almış. Bu paranın büyük çoğunluğu köylülere bölüştürülmüş, kalan kısmı ise yolların, okulun ve tarımın iyileştirilmesi için ayrılmış. Ek olarak Torrentreactor.net köye geniş bant internet bağlantısı sağlamak için de bütçe ayırmış.
Tabii ki bunların hespi Torrentreactor.net sitesinin iddiası. Henüz Rusya'daki resmi kuruluşlardan bir açıklama gelmiş değil.

Torrentreactor köyüne hoşgeldiniz!