Sinsi Facebook virüsü: Antivirüs Pro 2010 (!)



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
19.10.2009

AVG web güvenliği şirketinde araştırma müdürü olan Roger Thompson zararlı yazılımlarla ilgili araştırma yaparken ilginç bir gerçekle karşılaştı: dolandırıcılık yazılımları üretmekle ünlü Rusya merkezli bir web sitesi Facebook'tan çok sayıda yönlendirme alıyordu.

Sinsi Facebook virüsü: Antivirüs Pro 2010 (!)Araştırmalarını derinleştiren Thompson yönlendirmenin çoklu oyuncu modu da bulunan "City Fire Department" adlı Facebook uygulamasından yönlendirildiğini tespit etti.

Uygulamayı kullanan kullanıcılar, iframe kodları kullanılarak (Iframe; sayfa içerisinde farklı boyutta bir sayfa açarak değişik bir uygulamaya yönlendirmek için kullanılan HTML kodlarıdır) Antivirüs Pro 2010 adlı sahte bir anti-virüs yazılımına yönlendiriliyorlardı. Thompson aldığı ekran görüntülerini AVG'ye ait resmi blogta yayınladı.

Thompson; "City Fire Department" oyununu geliştiren üreticilerin şifrelerinin kötü niyetli kişilerin eline geçtiğini tahmin ederken, program üreticilerinin olay fark edilmeden birkaç gün önce Facebook'a şifrelerinin çalındığını bildirdikleri öğrenildi.

Facebook'tan konuyla ilgili bir açıklama henüz yapılmazken dolandırıcılık riski taşıyan üç- dört uygulamanın daha tam güvenlik kriterlerini sağlayıncaya kadar kapatıldığı biliniyor.

Thompson kullanıcıların, Facebook kaynaklılar da dahil olmak üzere son yıllarda adeta bir patlama yaşanan online dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli davranmaları gerektiğinin altını çiziyor.