Siber suç dünyasına giren gençlerin sayısı artıyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Güvenlik uzmanlarına göre İnternet forumları; kredi kartı numaraları, e-dolandırıcılık araçları ve korsanlık yazılımları değişimi yapan gençlerle dolu ve bu sayede siber suçlara karışan gençlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Hacker çocuklarHacker'lığa merak giderek artıyor. İnternet'ten ve özellikle forumlardan hacker'lıkla ilgili bilgilere ulaşmanın kolaylaşması gençlerin bu konuda daha kolay bilgi edinmesini sağlıyor. Ancak güvenlik uzmanları çoğu genç bilgisayar korsanının yetersiz teknik bilgisinin yakalanmalarına ve tutuklanmalarına neden olduğunu belirtiyorlar.

FaceTime Security firmasının kötü niyetli yazılım araştırması direktörü Chris Boyd, BBC'ye yaptığı açıklamada 11 ila 12 yaşlarında çocukların kredi kartları detayları paylaştıklarını ve korsanlık için yardım istediklerini gözlemlediğini belirtti.
Boyd, sosyal ağ sitelerinin kullanıcılarının açıklarından yararlanmak için yazılmış olan kötü niyetli yazılımları takip ettiğini ve bu işi yapanların genellikle çocuk yaşta olduğunu açıkladı.

Bu kötü niyetli yazılımlar ile suç kapsamına giren e-dolandırıcılık gibi işlemler yapıldığını ve gençlerin bu işlemleri kendi hazırladıkları dümenler içerisinde gerçekleştirdiğini belirten Boyd, "Bazıları oldukça toy; bazıları oldukça zeki; bazıları ise oldukça beceriksiz." dedi.

Çoğu gencin siber suçlar sayesinde para kazanma hayalleri yetersiz teknik bilgileri nedeniyle suya düşüyor. Zira İnternet'te suç işlemek kolay ama gizlenmek artık oldukça zor.