RFID (Radyo Frekansıyla Kimlik Belirleme) teknolojisinin güvenliği geliştirildi



Ekleyen
baktas
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

İngiliz Peratech firması, uzaktan okutmayla (RFID) çalışan kredi kartlarına ait bilgileri uzaktan çalmak amacıyla kullanılan cihazların (skimming) önüne geçmek için yeni bir teknoloji geliştirdi.

Radyo Frekansıyla kimlik doğrulama - RFID

Uzaktan okutmayla çalışan yeni nesil kredi kartları, pasaportlar ve parola kontrolü cihazları, kısa menzilli radyo frekansıyla kimlik belirme (RFID) teknolojisi kullanıyor. Kötü amaçlı kişiler bu gibi uzaktan okutmayla çalışan kartların bilgilerini almak için, kart kopyalama makinesine sokmaya da ihtiyaç duymuyor.

Kredi kartı hırsızları, kart bilgilerini POS cihazlarına uzaktan okutuluyorken, özel kablosuz veri toplayıcılarla ele geçirebiliyor. Ele geçirdikleri özel bilgileri kullanarak sahte kredi kartları ve sahte kimlikler yapan hırsızlar, hem kimlik hem de kimlik bilgilerini kullanarak çeşitli dolandırıcılık işlerine imza atabiliyor.

Peratech firmasının geliştirdiği bu yeni sistemin, uzaktan okutulan kredi kartı, pasaport ve kimlik bilgilerinin kopyalamasını engellediğini belirtiyor. Peratech yetkilileri bu cihazda, daha önceden patentini aldıkları Quantum Tunnelling Composites (QTC) adlı bir teknoloji kullandıklarını söylüyorlar.

Radyo Frekansıyla kimlik doğrulama - RFID

Bu sistem, kredi kartı uzaktan okutulmadan önce süper ince bir düğmeye basılarak kartı okunur hale getiriyor. Bu sayede düğmeye basılmadığı zamanlarda kart okunamıyor.

RFID teknolojisi son yıllarda kitap evlerinde ve müzikmarketlerde hırsızlığın önüne geçmek için kapsamlı bir şekilde kullanılıyor. Kitap ve CD'lere yapıştırılan RFID cihazları, kasada devre dışı bırakılmadan dükkân dışına çıkarıldıklarında mağaza kapısındaki kablosuz algılayıcıların alarm vermesini sağlıyorlar.