HP, Kimlik Yönetimi müşterilerini Novell'a devrediyor



Ekleyen
baktas
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

İki şirket arasında yapılan anlaşmaya göre, HP ve Novell geçiş hizmetini birlikte sunacaklar. HP, Novell kimlik ve güvenlik yönetimi çözümlerini satacak, Novell'de mevcut HP Kimlik Merkezi (Identity Center) teknolojisine lisans verecek.

HP, Kimlik Yönetimi müşterilerini Novell a devrediyor

Bu yılın başlarında HP, yatırımlarını yeni müşterilere ürün satmak yerine, sahip olduğu müşterilerine kimlik yönetimi ürünleri sunmak üzerinde yoğunlaştıracağını duyurdu.

HP, yeni geçiş planını, "HP'nin şu andaki müşterileri, örnek kimlik yönetimi çözümlerine erişmeye kesinlikle devam edecekler, aynı zamanda da bu programın avantajlarından yararlanacaklar ve Novell'in sektör lideri tekliflerine geçiş yapacaklar. Geçiş yapmayı tercih etmeyen müşteriler, HP tarafından desteklenmeye devam edecek." şeklinde açıkladı.

Burton Group'un kıdemli analistlerinden olan Gerry Gebel "HP ve Novell, kritik kimlik yönetimi alt yapısına yatırım yapan HP Kimlik Merkezi müşterilerinin yolunu aydınlığa kavuşturdu. Novell ve HP, artan derecede rekabetçi bir sektörde, şirketlerin teknoloji ve hizmet gereksinimlerini hedef almak için ortaklık kurduklarından aralarındaki bu anlaşma, her iki üreticinin de pozitif sonuç almasını sağlayacaktır." dedi.

Üreticiler için iyi bir çözüm olsa da, bazı müşteriler, önemli kimlik altyapıları için sunulan bu anlaşmayı pek de tatmin edici bulmayabilirler.

Novell'in kapsamlı kimlik ve güvenlik yönetimi ürünleri, kimlik ve veri hırsızlıkları riskini azaltmak, BT yönetimini geliştirmek, işletme politikalarını güçlendirmek ve uyumluluk göstermek için özel olarak tasarlandı.

Novell ürünlerine geçiş yapmak isteyen mevcut HP Kimlik Merkezi müşterileri için olan bir lisans kredisi 12 ay boyuncaçalışacak.