Red Alert 3 için daha hafif bir kopya koruması kullanılacak



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Bazı oyun severler kopyalama kısıtlama yazılımı nedeniyle Red Alert 3'ü görmezden gelseler de SecuROM'un sağlayacağı daha yumuşak bir koruma, endişeli tüketicilerin yüreğine su serpebilir.

Piyasaya yeni çıkan Spore isimli oyun ve oyunda bulunan DRM (Dijital telif hakları yönetimi) kısıtlamaları üzerine geçen hafta kopan kıyametten sonra EA, müşterilerinin verdikleri tepkileri dinlemeye karar verdi. EA forumlarında Yapım Yönetmeni Chris Corry tarafından gönderilen bir bloga göre yakında çıkacak olan gerçek zamanlı strateji oyunu Command & Conquer: Red Alert 3'de SecuROM özelliğinin her şeye rağmen olacağını fakat bu korumanın önceleri düşünülen kadar katı olmayacağını belirtti.

Red Alert 3 GirlsForuma gönderdiği yazısında Red Alert 3'ün, saatler boyu iyi vakit geçirmenizi sağlayacak dünyaca ünlü, gerçek zamanlı bir strateji oyunu olmaya doğru yol aldığını söyleyen Chris Corry; "İnsanların, yalnızca DRM korumasına sahip olmasından dolayı oyunu oynamamaya karar vermeleri çok yazık olur fakat bunun kişisel bir tercih olduğunun da farkındayım ve buna saygı duyuyorum" dedi. Chris Corry ayrıca bir oyunu, DRM korumasına sahip olduğu için yasal olmayan yollardan indirme gibi bir tutum içine giren insanlara ise çok daha az saygı duyduğunu belirtti ve "Her halükarda ekibimizin bu oyun için ortaya koyduğu emekten dolayı gurur duyuyoruz ve oyunu oynadığınızda seveceğinizi umuyoruz" dedi.

Oyun severlerin Red Alert 3'te (Spore'daki kısıtlamaları ile karşılaştırıldığında) karşılaştıkları en büyük "gelişme"; oyunun üç yerine beş bilgisayara yüklenebilmesi. Bu da, oyun severlerin beş yükleme yapabilecekleri; daha fazla yükleme için EA Müşteri Hizmetleri'nden yeniden yetki almaları anlamına geliyor. Oyun severlerin oyunu doğrulatmak için İnternet bağlantısına sahip olmaları gerekiyor fakat Red Alert 3 "hiçbir engel ya da ceza ile karşılaşmadan" çevrimdışı oynanabilecek ve ilk yüklemeden sonra yeni bir doğrulatmaya gerek olmayacak. Ayrıca oyun severler Red Alert 3'ü sürücüde CD ya da DVD olmadan oynayabilecekler.

Oyunun hikayesi 1950'li yıllarda, 2. Dünya Savaşı'nın gerçekleşmediği paralel bir evrende geçiyor ve Joseph Stalin güce aç Sovyetler Birliğinin liderliğini yapıyor. Red Alert 3, 2001 yılında piyasaya çıkan Yuri's Revenge oyunundan sonra çıkan serinin en son oyunu. EA, Red Alert 3'ün Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlar ve Xbox 360 oyun konsollarında oynanabilecek sürümlerini 27 Ekim'de piyasaya sunmayı planlıyor.