Oracle'a göre MySQL'in geleceği



Ekleyen
Allien
Güncelleme Zamanı
15.04.2010

Piyasanın ağır ağabeyi Oracle'dan MySQL kullanıcılarını kızdıracak bir yorum; MySQL bizim için önemli değil... Gerçekten önemli değil mi acaba ?

Oracle a göre MySQL in geleceği

Bildiğiniz üzere MySQL açık kaynak kodlu bir veritabanı ve Sun'ın bünyesinde bulunuyordu. Fakat Oracle, Sun'ı satın aldıktan sonra işler biraz değişti. Geçtiğimiz günlerde Kaliforniya'da düzenlenen bir konferansta Oracle'ın MySQL için "MySQL bizim için önemli değil" yorumu çok tartışıldı ve MySQL kullanıcılarını kızdırdı.

Başka bir röportajda ise "MySQL'in bazı özellikleri Oracle'a yaklaşmaya bile yetmez" diyen Edward Screven yaptığı gafı "Küçük, kurulumu kolay, geliştiriciler için kolaylık sağlıyor" sözleriyle telafi etmeye çalıştı.

Açık kaynak kodlu MySQL'i kendine katmak yerine varolan sistemi geliştirmeyi amaçlayan Oracle röportajların ve konferansların aksine, MySQL'in iş dünyası için gerekli olduğunu ve bunu kullanmaları gerektiğini savunuyor.

Öncelikle veritabanı motorunda belli başlı değişiklikler planlanıyor. Ardından performansı geliştirmeye ve yükseltmeye yönelik çalışmalar olacak. Eğer hala MySQL açık kaynak kodlu kalırsa MSSQL'in pabuçu dama atılabilir.