Opera ve AVG güçlerini birleştirdi



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
02.07.2010

Opera internet tarayıcısı ile sörf yapanlar artık AVG ile zararlı sitelerden korunacaklar.

Opera ve AVG güçlerini birleştirdiOpera internet tarayıcısının perşembe yayımlanan 10.60 sürümünde tarayıcının performansı artırıldı ve HTML 5 desteği geliştirildi. Bunun yanında güvenlik adına popüler ücretsiz antivirüs programı üreten AVG'nin desteği eklendi. Opera artık canlı olarak AVG'nin web tehditleri veritabanından faydalanabiliyor. Yani internette gezerken virüslü ya da başka zararlı yazılımlar barındıran bir Web sitesine denk geldiğinizde sayfa açılmayacak ve AVG'nin uyarısı gelecek.

AVG'nin basın açıklamasına göre bu özellike kullanıcıları korumak için çeşitli yöntemler kullanıyor. Açıklardan yararlanarak bilgisayarınıza direkt dosya indirmeye çalışan siteler tespit ediliyor ve AVG Online Shield analiz yaparak virüsleri yakalıyor. Ayrıca zararlı içerik barındırdığı tespit edilmiş olan web sitelerinin bulunduğu bir listeden de kontrol yapılıyor.

AVG ile virüslü sitelere karşı güvenlik sağlayan Opera internet tarayıcısının denemek isterseniz aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz:

Opera 10.60 Türkçe indir