OpenOffice.org 3 ilk haftasında iyi gidiyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
22.02.2010

Ofis paketinin üretici grubundan bir yetkili Pazartesi günü blogunda, OpenOffice.org 3.0'ın ilk haftasında 3 milyon kez indirildiğini, bu rakamın da yüzde seksenini Windows kullanıcılarının oluşturduğunu yazdı.

Open Office açılış ekranıAçık kaynak kodlu ofis paketinin piyasaya bu başarılı girişi, geçen hafta yazılım için olan talep yüzünden grubun sunucularının geçici olarak kilitlenmesine rağmen gerçekleşti.

OpenOffice.org'un pazarlama başkanı John McCreesh, indirmelerin yalnızca 221,000'inin Linux kullanıcıları tarafından gerçekleştiğini açıkladı. McCreesh, Linux kullanıcılarının yüzde doksanının OpenOffice.org güncelleştirmelerini doğrudan kendi Linux dağıtımının üreticilerinden edindiğini ve bunun da Linux kullanıcılarının sayısının düşük olmasını sağladığını söyledi.

McCreesh, OpenOffice.org'un İngilizce dışındaki pek çok sürümünün de alternatif İnternet siteleri tarafından dağıtıldığını ve OpenOffice.org'un halen yaygın olarak dergilerin ücretsiz CD-ROM ekleri ile birlikte verildiğini belirtti.

Ücretsiz olmasına rağmen OpenOffice.org ofis paketinin toplam kullanımının, tam olarak bilinmese de, düşük olduğu tahmin ediliyor. Bunun da nedeni belge biçimleri arasındaki uyumluluk endişeleri ve Microsoft'un agresif ve taktiksel fiyat kırma politikası.

OpenOffice.org 3, uyum sorunlarının çoğunu aşmış gibi. Program, en son Office Open XML belgeleri de dâhil olmak üzere (.DOCX, .XLSX, .PPTX gibi) bütün Office dosya biçimlerini açabiliyor fakat paket, eklentisiz haliyle OOXML dosyalarını kaydedemiyor.

OpenOffice.org ayrıca Microsoft Office'i koltuğundan indirebilmek için şirketlerin maliyet kısmaya yöneldikleri mevcut kriz ortamına güveniyor.

OpenOffice.org 3 ayrıca, ilk defa eklentisiz olarak Mac OS X'de çalışabilen sürümünü çıkardı. Yazılımın çıktığı ilk haftada Mac kullanıcılarının ise 320,000 indirme yaptığı açıklandı.