"Korsanlar" temyize gidiyor



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
14.12.2009

The Pirate Bay web sitesinin kurucuları alınan mahkeme kararlarına itiraz ediyor.

The Pirate Bay (bir torrent sitesi) ve kurucuları inişli çıkışlı bir sene geçirdiler. Doğrudan ya da dolaylı olarak bir düzine davaya karıştılar ve site ile ilişkilendirilen 4 kişi yüksek miktarda para cezalarına ve 1'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak bu mahkeme kararlarına rağmen site hâlâ online ve kapanacak gibi de gözükmüyor.
Stockholm Bölge Mahkemesi Ekim ayında web sitesinin durdurulması kararı verdi. Sitenin kurucularından iki kişiye de sitenin kapatılmaması hâlinde her birinin 71.000 dolar para cezasına çarptırılacağını bildirdi.
Ceza ile karşı karşıya kalan Gottfrid Svarthol ve Fredrik Neij kararı temyize götürdüler. Temyiz mahkemesi de davayı kabul etti.
Yapılan itirazlardan ilki mahkemenin teknik konuları nasıl ele aldığı. Gottfrid, Bölge Mahkemesinin internetle ilgili karmaşık teknik konuların olduğu böyle bir davayı yürütebilecek teknik bilgisinin olmadığını, bunun da dava için çok sakıncalı olduğunu belirtti. Fredrik de kendisinin ve Gottfrid'in uzun süredir İsveç'te yaşamadığını, The Pirate Bay sitesinin sunucularının da İsveç'te olmadığına dikkat çekti.
Teknik güçlüklerin yanında uzmanlar Fredrik ve Gottfrid'in doğrudan site üzerinde çalıştıklarını kanıtlamanın pek de mümkün olmadığını, bu yüzden cezaların tanzim edilemeyeceğini belirtiyorlar. Temyiz Mahkemesi bu itirazları ve diğer konuları göz önüne alarak Bölge Mahkemesinin kararını yeniden inceleyecek.

 Korsanlar  temyize gidiyor