Numara taşıma işlemleri ücretsiz gerçekleşecek



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
22.02.2010

Türkiye'de faaliyet gösteren üç cep telefonu operatörü, numaraların ücretsiz taşınacağını açıkladı.

Numara taşımaElektronik Haberleşme Kurumu daha önce yaptığı açıklamada numara taşıma işlemlerinin nasıl bir ücrete tabi tutulacağını operatörlerin belirleyeceği bildirmişti. Ücretlendirme konusunda ortak bir karara varan operatörlerden yazılı bir açıklama geldi: Numaralarını değiştirmeden operatörler arası geçiş yapmak isteyen abonelerden ücret talep edilmeyecek.

Aboneler, aynı numarayı kullanmaya devam ederek farklı bir operatörden hizmet alınmasına olanak veren Numara Taşınabilirliği uygulamasından 9 Kasım'dan itibaren yararlanabilecekler. Elektronik Haberleşme Kurumu'nun daha önce yaptığı açıklamalarda bu işlem için en fazla 5 YTL'lik bir ücret talep edilebileceği belirtiliyordu fakat bugün yapılan resmi açıklama ile Avea, Turkcell ve Vodafone'un numara taşıma işlemlerini ücretsiz gerçekleştireceği duyuruldu.

Türkiye'de faaliyetlerine devam eden üç GSM operatörü olan Avea, Turkcell ve Vodafon'un numara taşınabilirliği uygulamasında en az abone kaybı ve en fazla abone kazanımı için kıyasıya bir rekabete gireceği ve hizmet kalitelerinde artışa gideceği tahmin ediliyor. Bu amaçla üç operatörün çeşitli kampanyalar gerçekleştirmesi ve 2009 yılında geçilecek olan üçüncü nesil mobil iletişim standardı (3G) için altyapı çalışmalarını hızlandırmaları bekleniyor.