"Arkadaş satışı"nda bir numara: uSocial



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
24.11.2009

Avustralya merkezli web sitesi, Facebook arkadaşı ve Twitter takipçisi satıyor.

uSocial büyük arkadaş satışıYaptıkları işi bir çeşit online pazarlama olarak gördüklerini belirten uSocial CEO'su Leon Hill bu konudaki haklılığını kanıtlamaya çalışsa da Facebook ve Twitter'ın kanuni girişimlerinden kurtulamayacak gibi görünüyor.

Temelde spam mantığıyla çalışan reklam şirketi müşterilerine Facebook'ta arkadaş veya hayran, Twitter'da ise hedeflenen sayıda takipçi kazandırmayı amaçlıyor. uSocial Facebook ve Twitter hesaplarına hedeflenen arkadaş sayısına ulaşılıncaya kadar arkadaşlık önerisi gönderirken müşterilerini toplamda ulaşılan sayı üzerinden ücretlendiriyor. Tabi hedeflenen sayı, sahte kullanıcı profilleri vb. yöntemlerle de şişirilebileceği için suistimale oldukça yatkın bir pazarlama yöntemi. Şu ana kadar uSocial'ın sunduğu hizmeti kullanan 200'ye yakın şirket ve kişi olmuş.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Twitter uSocial'ı uyarmış ancak kanuni yollara başvurmamıştı. Facebook ise geçtiğimiz günlerde uyardığı uSocial'ı dava etmeye hazırlanıyor. uSocial yetkilileri Facebook tarafından uyarılmalarına rağmen "arkadaş satışı"nı kesmeyeceklerini açıkladılar.

uSocial Twitter için 1.000 ile 10.000 kişi arasındaki topluluklardan oluşan kitleleri 87 USD'den başlayan fiyatla satarken, müşteriler 1.000 tane Facebook arkadaşı edinebilmek için 197 USD ödüyorlar.