National Geographic, bilgisayar oyunları sektörüne giriyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

National Geographic, bilgisayar oyunları işine girmeye hazırlanıyor. Şirket şu sıralar ticari amaçlı birimi National Geographic Ventures vasıtasıyla, National Geographic Games'i duyurmaya hazırlanıyor.

Herod s Lost TombNational Geographic'in ilk oyunu, "Herod's Lost Tomb" (Herod'un Kayıp Mezarı), kendi oyun ekibi tarafından geliştirildi. Oyun PC, Mac ve iPhone'a ücretsiz olarak indirilebiliyor. Bundan sonra National Geographic Games, Nintendo'nun Wii konsolu, Sony'nin PlayStation 3 konsolu ve el aygıtları için yeni oyunlar geliştirecek.

Oyunların bazıları yine kendi ekipleri tarafından geliştirilirken, bazıları da Namco Bandai'nin destek verdiği "National Geographic Panda" ve Sony'nin destek verdiği "National Geographic: Africa" gibi ortaklıklardan güç alacak.

Daha önceleri, Take-Two Interactive Software ve Bethesda Softworks'de yöneticilik yapan Chris Mate, National Geograghic Games'in Genel Müdürü olarak görev yapmaya başladı.

National Geographic Games'in, amacı coğrafi bilgileri yayma ve oyunu oynayan kişilerin coğrafi bilgilerini arttırma gibi hedefleri olan oyunlar geliştirmeye yoğunlaşacağı tahmin ediliyor.