Microsoft Arama Motorunu Kullananlara Ödeme Yapacak



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Microsoft "Microsoft Live Search cashback" denilen yeni programından alış veriş yapacak olan kullanıcılara geri ödemede bulunmayı planlıyor.

Ebay, Barnes & Noble.com, Overstock.com, Sears, Zappos.com ve WPP gibi iş ortakları, bu sisteme katılımlarını açıkladılar. Bu sistemi kullanarak Microsoft arama tabanlı reklamlar yaratarak; arama tabanlı reklam gelirlerinde Google ve Yahoo'ya yetişmeye çalışacağa benziyor.

Microsoft CashbackMicrosoft yaptığı basın toplantısında; Live Search ile geri ödeme alabileceğiniz ürün portfolyosunun Amerika'nın en büyük 40 perakendecisinin 13'üne, 700 büyük ticari işletmenin sunduğu 10 milyondan fazla üründen oluştuğunu belirtti.

Şirket ayrıca yeni bir Live Search seyahat yerleri platformunu da kullanıcılara da sunacağını duyurdu.

Microsoft'un yönetim kurulu başkanı Bill Gates "Aramanın gelecekte, reklamcılara ve tüketicilere bugün olduğundan daha değerli şeyle sunacağını ve Live Search'ün de bu nokta hem tüketicilere hem de reklamcılara yen fırsatlar yaratacağını düşünüyoruz" dedi. Gates açıklamasına "Amacımız Live Seach'ü Web üzerinde en çok kazandıran ticari arama mekanı yapmak. Live Search tüketicilere alış veriş yaparken en ucuzunu alma ve yeni bir para kazanma yolu sunarken, reklamcılara da daha çok çevrimiçi satış yapma şansı verir." sözleriyle devam etti.

Live Search'te kullanılan teknoloji ve ortaklık yapısı, Microsoft'un 2007 Ekim'inde satın aldığı karşılaştırmalı alışveriş sitesi Jelly Fish'e dayanıyor.