Amazon yeni bir ödeme hizmeti başlatıyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Amazon, çevrimiçi perakendeciler için PayPal'ın rakibi olabilecek yeni bir ödeme hizmetini devreye soktu. Bu sistem temelde, diğer mağazalardan bir şeyler alırken de Amazon hesap bilgilerini kullanmaya izin verecek şekilde geliştirilmiş.

Amazon yeni bir ödeme hizmeti başlatıyorAmazon.com, çevrimiçi perakendeciler için PayPal'ın rakibi olabilecek yeni bir ödeme hizmetini devreye soktu. Bu sistem temelde, diğer mağazalardan bir şeyler alırken de Amazon.com hesap bilgilerini kullanmaya izin verecek şekilde geliştirilmiş.

Ödeme hizmetleri oldukça zorlu bir alan. Hatırlarsanız aslen çok basit bir ödeme sistemi olan PayPal bile başlangıçta birçok zorluğa neden olmuştu. İnternet devlerinden Google ve Yahoo gibi şirketler de geçmişte buna benzer ödeme sistemleri denediler ve başarılı olamadılar. Hatta Amazon da daha önce bir ödeme hizmeti denemiş fakat bu deneme beta'dan öteye geçememişti.

En sık kullanılan ödeme hizmeti diyebileceğimiz PayPal'ın aslında sevilmeyen birçok özelliği var ama o kadar oturmuş bir hizmet ki insanları PayPal kullanımından vazgeçirmek hayli zor. Amazon'un bunu başarıp başaramayacağını ise birlikte göreceğiz.