Linux Çekirdek Geliştirme Ekibi, Wall Street"le Bir Araya Geliyor



Ekleyen
baktas
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Linux Kuruluşu, Linux çekirdek geliştiricilerinin Wall Street gibi kurumlarla ve diğer büyük şirketlerle daha yakın temas halinde olmalarını sağlamak amacıyla, New York'ta Pazartesi günü ilk Son Kullanıcı Zirvesi'ni düzenleyecek.

Linux Kernel developer - Linux Foundation

Linux Foundation yöneticisi olan Jim Zemlin "Burada, Linux'un en üst düzey geliştiricileri ile en üst düzey Linux kullanıcıları arasında doğrudan bir diyalogdan bahsediyoruz." diye bir açıklama yaptı.

Şu anda yüksek düzeydeki Linux kullanıcıları, çekirdek geliştirme ekibiyle dolaylı yoldan çalışıyorlar. Zemlin, "Linux'un çok sayıdaki bilgili kullanıcısı, sistemlerini programın desteğini veren bir satıcıdan satın alıyorlar."

Çekirdek geliştirme kadrosuna en büyük katkıyı yapanlar arasında Red Hat ve Novell gibi yazılım satıcıları da bulunuyor.

Bir IBM çalışanı ve aynı zamanda Linux Foundation'da platform stratejisti olan Ted Ts'o durum hakkında "Bazen, son kullanıcıların gerçekten gereksinim duyduğu şeyler, bir satıcıdaki satış danışmanının filtresinden ve daha sonra zincir yönetiminden geçiyor ve bir program geliştiricisine ulaştığındaysa gerçekten ciddi biçimde çarpıtılmış oluyor." diyor.

Basına ve kamuya kapalı olarak gerçekleşecek olan zirvenin katılımcıları arasında, New York Menkul Kıymetler Borsası temsilcisi, Fifth Third Bank, Credit Suisse ve Fidelity temsilcileri de bulunuyor.

Buluşmada bir panele başkanlık edecek olan Redmonk analisti Stephen O'Grady, bu buluşmanın, kendini iyi hissetme çabasından çok ötesinde bir şey olduğunu söylüyor:

"Bu tip son kullanıcı konferanslarından elde edilen somut kazanımların tam anlamıyla miktarını belirlemek her zaman zordur,fakat bellibir teknolojin geliştirilmesinde çalışanlarla, bu teknolojilerin üstüne iş dünyasını inşa edenleri buluşturmanın iyi bir şey olduğu sanal olarak inkar edilemez. Her iki grubun nereden geldikleri konusunda daha gelişmiş bir anlayış sağlamak için bile olsa, bu tip buluşmalar ve etkinlikler her zaman yararlıdır."