IT departmanlarındaki kadınlar, erkeklerden daha az maaş aldıklarını düşünüyorlar



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

IT meslek odası Intellect'in yaptığı bir ankete göre, IT departmanlarında çalışan kadınların yarısından çoğu, erkek iş arkadaşlarından daha az maaş aldıklarını düşünüyorlar.

IT KadınlarıIT sektöründeki %21'lik maaş farkı, genelde kadınlar ve erkekler arasındaki %17 maaş farkından daha fazla ve ankete katılanların %53'ü ya maaşlarının erkeklerle kıyaslanmayacak derecede olduğunu ya da bu konuyla ilgili bilgilerinin olmadığını söyledi.

Intellect'in "Eşit Ücret Anlayışı" anketinde 330 çalışan kadına sorular yöneltildi. Soruların yöneltildiği bu 330 kişilik grubun %57'si şirketlerinin şeffaf bir maaş yapısına sahip olmadığını düşünüyor.

Eşit ücret denetimlerinde, bu politikayı doğru bir şekilde uygulayan şirketlerin sayısında küçük bir artış oldu. Ankete katılanların %8'i şirketlerinin eşit ücret denetimini uyguladığını söyledi.

IBM Teknik Müdürü ve Intellect'in IT Grubu Kadınlar Bölümü başkanı Gillian Arnold, "Tam gün çalışan kadınlar hala tüm sektörlerde %17'lik daha az maaş alıyor ve bu maaş farkı IT sektöründe daha da artıyor. IT sektöründe çalışan kadınlar için bu maaş farkı %21 düzeyinde." diyerek bu veriyi doğruladı.

Gillian Arnold kadınlara umut vermeyi de ihmal etmedi ve "Birçok kadın, erkek meslektaşlarından hala daha az ücret aldıklarını düşünseler de şirketlerinin bu konuyla ilgili bir şeyler yapmaya başladıklarının farkındalar." muhtemelen sözleriyle sabır tavsiye etti.