iPhone'lar için Google Earth geliyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Google Earth artık iPhone'larda kullanılabilecek. Bunun için yapmanız gereken tek şey App Store'a uğrayarak bu benzersiz programın ücretsiz indirme linkini edinmek.

iPhone Google EarthGoogle Earth'ün iPhone'larda kullanılan sürümünün en ilgi çekici yanı hızı. Bundan birkaç sene önce Mac dizüstülerde oldukça can sıkıcı bir işlem olan Google Earth'ün çalıştırılması, iPhone uyumlu bu yeni sürümde çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Ancak program sürekli İnternet'ten veri alışverişi içinde olduğu için kötü bir bağlantı hızı programın yine yavaş çalışmasına neden olabilir.

iPhone'un kontrol özellikleri ile farklı bir Google Earth deneyimi yaşayabilirsiniz. Örneğin, cihazınızı yatırdığınızda ufuk çizgisi de o yöne doğru eğilecek ve parmaklarınız ile haritayı istediğiniz yöne çekebileceksiniz. Ayrıca programın sağ üst köşesindeki pusula siz haritayı döndürdükçe hareket edecek. Ve program, iPhone'unuzun konum işlevleri sayesinde nerede bulunduğunuzu harita üzerinde görmenize yardımcı olacak.

Uygulama bilgisayar sürümüne göre pek çok eksik içeriyor. Yol işaretleri bunlardan biri. Ancak yine de hem Wikipedia hem de Panoramio sonuçlarının görüntülenmesi sayesinde yakınlarınızdaki ilginizi çekebilecek yerleri görebileceksiniz. Ücretsiz ve oldukça eğlenceli bu programı denemeye değer.