Google, "Oyunlar için AdSense" reklamcılık programını başlattı



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

İnternet servisleri devi Google, video reklamlarını İnternet üzerinden oynanan oyunların içine yerleştiren "Oyunlar için AdSense" programını başlattı. Metin ve grafik reklamlar ile tamamlanan program çevrimiçi oyunların gelişimine katkıda bulunacak ve böylesi oyunların yayıncılarının alternatif bir yolla gelir elde etmelerini sağlayacak.

Oyunlar için AdSenseYeni programın reklam yapımcılarının geniş kitlelere yeni yollar ile ulaşmalarına yardımcı olması bekleniyor. Google; Konami, Playfish, Zynga, Demand Media ve oyun sunucusu Mochi Media gibi seçkin oyun geliştirme şirketleri ve oyun dağıtımcılarının yanı sıra Esurance, Sprint ve Sony Pictures gibi deneme aşamasındaki reklam şirketleri ile birlikte çalışıyor.

Bu program sayesinde reklam yapımcıları, giderek artan çevrimiçi oyun tutkunlarına ulaşabilecek. Örneğin, reklam verenler bir spor müsabakasının reklamını yapmak için, "Oyunlar için AdSense" programı sayesinde bu spor türünün çevrimiçi oyununa, kendi logolarını yerleştirerek doğru kitleye ulaşabilecekler.

Google, "Oyunlar için AdSense" programının doğru yerlere yerleştirilmiş video reklamlarının yanı sıra oyun geliştiricileri ve yayıncıları tarafından sağlanmış olan anahtar kelimeler ve etiketler ile oluşturulan içeriksel hedef alma yöntemine dayalı resim ve metin reklamları barındırdığını açıkladı.

"Oyunlar için AdSense"in oyun geliştirme şirketlerine oyunlarından para kazanmak için yeni bir yol göstereceği ve reklam şirketlerine kitlelere ulaşmak için yeni araçlar sağlayacağı belirtildi. "Oyunlar için AdSense" programı şu an ABD'de seçkin iş ortakları ile denenme aşamasında.