Internet Explorer 8 En Güvenli Tarayıcı



Ekleyen
cetin
Güncelleme Zamanı
10.03.2010

NSS Labs tarafından gerçekleştirilen güvenlik testlerinde Internet Explorer 8 rakiplerine fark attı.

Internet Explorer 8, konu güvenlik olunca diğer internet tarayıcılardan bir adım önde olduğunu yine kanıtladı. NSS Labs tarafından gerçekleştirilen internet tarayıcısı güvenlik testlerinde zararlı yazılımları engelleme konusunda Internet Explorer 8 açık ara lider gelirken diğer tarayıcılar IE8'in yanına bile yaklaşamadı.

NSS Labs özellikle sıradan bir siteymiş gibi görünüp kullanıcıları, gerçekte kötü niyetli yazılım içeren programları indirmeye yönelten saldırı türü olan Sosyal Mühendislik saldırıları ile gerçek sitelerin birebir kopyası olan ve çeşitli bilgilerinizi isteyerek kişisel verilerinizi ele geçirmeye çalışan Phishing saldırılarına karşı tarayıcıların performanslarını test etti. İşte sonuçlar:

IE8 En Güvenli Tarayıcı

Yukarıdaki grafikte internet tarayıcılarının kötü niyetli yazılımları engelleme oranları görülüyor.

NSS Labs'ın testlerine Apple Safari 4, Google Chrome 4, Microsoft Internet Explorer 8, Mozilla Firefox 3.5 ve Opera 10 internet tarayıcıları katıldı. IE8 tehditlerin %85'ini engelleyerek en yakın rakibi Safari'ye %56 fark attı.

Internet Explorer 8, kullanıcıları, internet tabanlı tehditlere karşı korumak üzere geliştirilmiş SmartScreen Filter (AkıllıEkran Filtresi) özelliğine sahip. Microsoft, IE8'in Mart 2009'da piyasaya çıkmasından bu yana SmartScreen özelliği ile 560 milyonun üzerinde zararlı yazılım yükleme girişimini engellediğini iddia ediyor. Bu da günde ortalama 3 milyondan fazla bir engelleme sayısına eşit.