Internet Explorer düşüşte



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
05.05.2010

Microsoft Internet Explorer'ın web tarayıcı pazarındaki payı Nisan ayında düşmeye devam etti.

Internet Explorer düşüşte

Net Applications'ın raporuna göre Internet Explorer'ın pazar payı Mart ayında yüzde 60.65'di. Ancak Nisan ayında düşmeye devam ederek %59.95'e kadar geriledi. Google Chrome ve Firefoxs ise Nisan ayında yükselmeye devam ettiler.

Birkaç yıldır Mozilla ve Google'ın gelişmesi ile Internet Explorer'ın giderek kan kaybetmesine neden oluyor. Mayıs 2008'de Microsoft yüzde 75.94 pazar payına shipken, Firefox 18.3'lük dilime sahipti ve Chrome daha çıkmamıştı bile. Hatta geçen sene Microsoft'un pazar payı yüzde 8 daha fazlaydı. Ancak o günden bugüne Google, Mozilla ve Apple Internet Explorer'ın pazar payını günden güne azalttı.

Microsoft, bir süredir web tarayıcı pazarından daha iyi rekabet edebileceklerini inandıklarını belirtiyor. Mart ayında Internet Explorer Explorer 9'un bazı teknik özelliklerini tanıttı. Microsoft özellikle IE 9'un grafik ve text gösterimi için PC'nin grafik gücünden faydalanmasına ve H.264 formatı ile sınırlı olan HTLM-5 desteğine değindi.
Microsft IE genel yönetmeni Dean Hachamovitch, H.264 ile sınırlandırılan destekle ilgili eleştirilere de cevap verdi:

"H.264 PC ve mobil aygıtlarda güçlü bir donanım desteğine sahip. Tüm dünyada tüketici elektronik araçlarında da mükemmel bir video kalitesi sunmakla kalmayıp, yaygın kullanıma ve çok sayıda eklentiye sahip. Genel sektör eğilimi de bizim düşüncemizi destekliyor."