Çevrimiçi oyunlarda satış rekoru kırıldı: Sanal bir "mülk" için 330,000$



Ekleyen
meddah
Güncelleme Zamanı
02.01.2010

Bir önceki rekorun da kırıldığı Entropia Universe'de, bir oyuncu sanal bir uzay istasyonu için 330,000$ ödedi.

Çok oyunculu çevrimiçi oyunlar arasından, gerçek parayla yapılan alımları tamamıyla desteklemesi ile ayrılan Entropia Universe bir kez daha sanal bir "mülk" için en fazla ödenen ücret rekorunu kırdı. Buzz Erik Lightyear isimli oyuncu (belki de yatırımcı demek daha doğru olacak), oyun içinde bulunanCrystal Palace Uzay İstasyonu için yapılan açık arttırmayı, verdiği 330,000$'lık teklifle kazandı.

Çevrimiçi oyunlarda satış rekoru kırıldı: Sanal bir

Crysytal Palace Uzay İstasyonu

Kulağa çılgınlık gibi gelen bu ücret Entropia Universe için çok da garip değil, önceki rekor bir gök taşına 100,000$ (bu parayı karşılamak için evini ipotek ettirdiğini de belirtelim) verip üstüne Club Neverdie adında bir gece klubü açan Entropia Universe oyuncusu Jon Jacobs'a aitti.

Bu yüksek rakamların sebebi ise tamamıyla oyunun ekonomik yapısından kaynaklanıyor. İsveç hükümetinden banka işletmek için izni olan yapımcı firma Mindark, oyunun içinde kullanılan para birimi PED'i gerçek paraya çeviriyor. Her 10 PED gerçek hayatta 1 dolar değerinde. Bu durumu fırsat bilen oyuncu/yatırımcılarda, oyuncuların giriş için para ödeyeceği ve içeride bulunan av bölgelerinde öldürdükleri yaratıklardan pay aldıkları mülkler için büyük yatırımlarda bulunuyorlar.