Google ve Nintendo'dan arama motoru oyunu



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
08.04.2010

Yanlış okumadınız, Google ve Nintendo bir arama motoru oyunu için güçlerini birleştirdi.

Google'da üst sıralarda çıkmak web sitesi sahipleri için en önemli konulardan biri. Search Engine Optimization ( SEO - Arama Motoru Optimizasyonu) uzmanları en çok aratılan kelimeleri, arama trendlerini bulmaya çalışa dursun Google ve Nintendo 29 Nisan'da bir Wii platformu için bir arama motoru oyunu çıkartıyor.
Artık SEO işi sadece web sitesi ile uğraşanların meşgalesi olmayacak. And-Kensaku adlı arama motoru oyununda, oyuncular birbirlerine karşı yarışıp en yüksek arama motoru sonuçlarına ulaşamaya çalışacaklar. Kulağa garip gelse de oyun. 29 Nisan'da Japon Wii sahiplerine özel olarak 4900 Yen ( 80 TL) fiyatla satışa sunulacak.

4 oyuncuya kadar destek sunan And-Kensaku'da oyuncular popüler arama terimlerini tahmin etmeye çalışacaklar. En doğru tahminde bulunan oyuncunun kazanmasına dayalı 3 oyun tipi bulunacak. And-Kensaku, Google'ın arama motorunu kullanıyor. Çevrimdışı olarak da oynanabilecek oyunun içinde 10.000 adet kelime ve tabir bulunacak. Online olduğunuzda da yeni Google arama trendlerine göre oyunları güncelleyebileceksiniz.
Google ve Nintendo bu absürt oyunla ne kadar başarı sağlar bilemiyoruz ama SEO'cular ve Google severlerin bu oyun için Wii alacaklarını hiç zannetmiyoruz.

Google ve Nintendo dan Arama Motoru Oyunu

Google ve Nintendo  dan Arama Motoru Oyunu