Google tatilinizi de planlamaya talip



Ekleyen
meddah
Güncelleme Zamanı
22.05.2010

Google bu kezde gezi planlama sitesi Ruba'yı satın aldı.

Google farklı alanlara doğru genişlemeye devam ediyor. Bu kez internet sınırları içerisinde kalsa da, daha önce el atmadığı bir alan tatil ve gezi planlaması işine el atıyor. Tabi her zamanki gibi başka bir şirketi bünyesine katarak.

Ruba en iyi anlatımla topluluk bazlı bir seyahat rehberi sitesi. Kullanıcılar tarafından oluşturulan rehberler ve profesyonel şirketler tarafından hazırlanan turlar yan yana sergileniyor. Kullanıcılar oluşturdukları rehberlere kendi çektikleri resimleri ekleyebilirken, eğer isterlerse bu işlemi Google ve Flickr'a bırakabiliyorlar.

Site kullanıcıları için Twitter ve Facebook Connect entegrasyonu da sağlıyor. Bu sayede gezilerinizi arkadaşlarınızla paylaşabiliyor, bulunduğunuz yer ile ilgili arkadaşlarınıza danışabiliyorsunuz.

Google tarafından gelen açıklamada ise, sitenin Google'ın özelleştirilebilir anasayfası iGoogle'a entegre edileceği belirtildi.

Google Maps'te otellere özel ilgi gösteren şirketin (artık oda fiyatları görüntülenebiliyor), çevrim içi seyahat piyasasına hızlı bir giriş yapması bekleniyor.