Google Docs artık masaüstünde



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Google, kullanıcıların Google Docs'deki belgelerine masaüstlerinden anında ulaşmaları için yeni bir özellik geliştirdi.

Google Desktop GadgetGoogle Ürün Yöneticisi Ronald Hu ve Masaüstü konusunda uzman mühendis James Yum'a göre, masaüstü için geliştirilmiş Google Docs Butonu adı verilen bu yeni araç, Gmail'deki Docs butonunun bir benzeri. Google Docs, web tabanlı ücretsiz bir yazılım grubu ve bu yazılım grubunun içinde kelime işlemci (word benzeri), özet tablolar (Excel benzeri) ve sunum uygulamaları (Powerpoint benzeri) bulunuyor.

Google Masaüstü Butonu Linux ve Windows sürümleriyle birlikte çalışıyor. Bu yeni özellik, Google Docs'a gereksinim duyduğu popülerliği kazandıracak gibi görünüyor.

Geçen ay yapılan bağımsız bir çalışma, Amerikalı yetişkin İnternet kullanıcıları arasında OpenOffice kullanımının Google Docs kullanımından 5 kat daha popüler olduğunu gösterdi. Bir pazar araştırma şirketi olan ClickStream Technologies tarafından gerçekleştirilen altı aylık bir çalışmaya göre, internet kullanıcılarının yüzde 5'i OpenOffice.org'un ofis yazılımlarını kullanırken, Google Docs'u kullananların oranı ise yüzde 1 olarak açıklandı.