Google Earth, Antik Roma'yı yeniden canlandırıyor



Ekleyen
ozgurs
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Google Earth, kullanıcılarının, Antik Roma'da bir tura çıkmalarına olanak tanıyor.

antik roma

Google Earthi kullanıcılarına Roma'nın M.S 320'deki halini keşfetmelerine olanak tanıyor.

Google, Google Erth aracıyla Antik Roma'yı yeniden hayata döndürüyor.

Google Earth, artık Roma şehrinin M.S 320 yılındaki halinin 3 boyutlu bir sunumuna sahip ve kullanıcılarına şehrin etrafına kuş bakışı bakma ve Roma Forumu, Kolezyum, Bazilika ve Konstantin Arkı gibi 6,700'den fazla antik yapıyı keşfetme fırsatı sunuyor.

PAst Perfect Productions, Kaliforniya Üniversitesi ve Virginia Üniversitesi'nin ortak çalışması sonucu geliştirilen araca, "Katmanlar" (Layers) paneline tıklanarak erişilebilir. Kullanıcılar daha sonra, "Galeri" (Gallery)'yi seçmeliler. Burada "3 Boyutlu Antik Roma" (Ancient Rome 3D) seçeneğini bulabilecekler.

Kullanıcılar, mimarinin detaylarını inceleme ve şehir boyunca baloncuklar içerisinde, uzman tarihçiler tarafından yazılmış, tarihi bilgilerden yararlanabilecekler.

"Yüzyıllardır, dünyanın her yanındaki insanlar Roma uygarlığından büyüleniyordu. Bilim adamları, tarihçiler, sanatçılar ve dünya genelindeki Google Earth kullanıcıları ile birlikte yıllardır yürütülen çalışmanın sonucunu insanlarla paylaşmanın haklı gururunu ve sevincini yaşıyoruz," dedi Google Earth baş teknoloji sorumlusu Michael Jones.